SYSTEMY CHŁODZENIA

 

PASTICERIA – chłodzenie statyczne z automatycznym rozmrażaniem, temperatura pracy w standardzie w przedziale +2/+10°C. Przeznaczone do wszelkiego rodzaju wyrobów wymagających chłodzenia. Witryny wyposażone w regulowane półki szklane z możliwością zastosowania obrotowych półek typu „karuzela”.

Istnieje możliwość obniżenia temperatury przechowywania, w przedziale -2/+4oC dla produktów śmietanowych, aby zapewnić im maksymalną ochronę. Natomiast aby eksponować w tych witrynach praliny stosuje się specjalny system zapewniający utrzymanie wilgotności względnej na poziomie 40/60% oraz temperatury +15/+18oC.

 

 

GELATERIA – chłodzenie statyczne z ręcznym rozmrażaniem gwarantujące temperaturę w przedziale -15/-24°C. Półki w tych witrynach pełnią rolę elementu chłodzącego (półki- parowniki) dzięki czemu każda przestrzeń pomiędzy półkami jest oddzielnie chłodzona. Zaletą tego typu chłodzenia jest równomierna temperatura na całej powierzchni ekspozycyjnej oraz zminimalizowany proces wysychania. Przeznaczone do ekspozycji lodów, deserów oraz tortów lodowych.

 

NO-FROST – System chłodzenia wymuszony (dynamiczny) z automatycznym systemem rozmrażania, dający bardzo szeroki przedział temperatur +5/-20°C. Uniwersalna witryna wielosezonowa, znakomita zarówno do ekspozycji wyrobów mrożonych oraz klasycznych wyrobów cukierniczych. Zaletą tego typu chłodzenia jest bezobsługowość oraz identyczne warunki przechowywania na całej powierzchni ekspozycyjnej.

 

SOFT AIR – system chłodzenia wymuszony (dynamiczny) z automatycznym rozmrażaniem i temperaturą pracy -2/+15°C. Dodatkowo poprzez odpowiednią pracę wentylatorów rozprowadzających zimne powietrze, urządzenie utrzymuje stałą wilgotność względną w trzech przedziałach:

– niska  – 25-35%

– średnia – 35-55%

– wysoka – 55-75%

Zapewnienie optymalnej wilgotności zapobiega wysychaniu produktów co przekłada się na utrzymanie świeżego, niezmiennego wyglądu oraz właściwości organoleptycznych.

 

MIĘSA  – wędliny – chłodzenie wymuszone z automatycznym rozmrażaniem, temperatura pracy w przedziale 0/+4°C. Przeznaczona do przechowywania wędlin oraz mięs. Parametry chłodnicze dobrane aby gwarantować idealne warunki przechowywania. Witryny wyposażone w dwa rurowe wieszaki do haków w górnej części oraz regulowane półki w dolnej części witryny. Oświetlenie LED dedykowane do wyrobów mięsnych.

Witryny można wyposażyć w system kontroli wilgotności do mięs i wędlin dojrzewających.

 

VINI – chłodzenie wymuszone (dynamiczne) z automatycznym systemem rozmrażania z możliwością ustawienia temperatury w zakresie +4/+18°C. Przeznaczone do przechowywania i ekspozycji wina w pozycji stojącej, poziomej lub ukośnej.

 

FARMACIA – chłodzenie wymuszone (dynamiczne) z automatycznym systemem rozmrażania z możliwością regulacji temperatury w przedziale ±0/20°C. Urządzenie wyposażone w system szuflad z przegrodami wewnętrznymi umożliwiający segregacje przechowywanych produktów.